Charleston jurken en the roaring 20's!

Top categorieën Alles tonen
Filter
Charleston jurkje Roos
Bekijk video
Charlestonjurkje Fuchsia
Sale

Charlestonjurkje Fuchsia

€31,45 €27,05
Charleston Blue jurkjes
Sale

Charleston Blue jurkjes

€31,45 €27,05

Charleston jurk en Tiffanyjurkjes voor een sprong terug in de tijd

De tijd van de Titanic komt terug als je jezelf kleedt in zo'n prachtig Charleston jurkje of een Tiffanyjurkje. Er zijn veel kleuren jaren 20 jurkjes te krijgen. Kijk ook even naar de feestaccessoires zoals de typische Charleston haarbandjes met veer.

Roaring Twenties kleding voor nostalgische feesten

De twintiger jaren waren de uitbundige jaren voor de grote crisis. Dit is de tijd van de Titanic, het legendarische schip dat zingend en swingend ten onder ging. In de jaren twintig die vooral in Amerika een pracht tijd waren, droegen de dames de bekende Charleston jurkjes of Charleston flappers. Kort jurkjes voor die tijd en vooral charleston jurkjes met franjes. De haren in de typische Charleston kapsel, met het bekende Charleston haarbandje met veertje of pluimpje kan iedereen zich zo voor ogen halen. De bekende lange Tiffany sigaretten houder stamt ook uit die tijd. Veel dames die kwa haaar minder bedeeld waren droegen speciaal voor dat doel Charleston pruiken. Dit is ook de tijd van Bonny and Clyde, het beruchte boevenduo met hun krijtstreepjes pakken, die de wijken van Chicago onveilig maakten. Naast de typische Charleston jurkjes was het ook de tijd van de Tiffany jurkjes. Deze lijken best veel op de Charleston flapper maar wijkt ook wel weer af omdat deze iets minder frivool is. Tiffany stijl zie je nu nog terug in de bekende Tiffany lampen met veel gekleurd glas. Te bent meteen in de twintiger jaren als je deze jaren twintig charleston kleding ziet.

Charleston jurkjes en Tiffany jurkjes

Charleston flappers en Tiffany jurkjes worden heel veel gevraagd voor jaren twintig feestjes. Ook voor de mannen zijn er de uit die periode bekende grijze krijtstreepjes pakken met gleufhoeden ook wel Kojac hoedjes genoemd. In de twintiger jaren werd er veel gedanst. De befaamde Cancan dans waarbij dames in sexy Cancan jurkjes de benen hoog gooiden ziet iedereen zo voor zich. In Parijs is de Moulin Rouge het centrum van de Cancan kleding en Charleston mode. De kappers hadden hun handen vol aan het knippen van de Charleston kapsels van de dames die zich kenmerkt door stijl haar en een pony. Uiteraard opgesierd met een vaak fel rode Charleston haarband met een veertje of frivool pluimpje. 

Titanic themafeesten in roaring twenties stijl

Charleston jurkjes en Tiffany jurkjes worden veel gevraagd voor nostaligische themafeesten. Stel je voor een feest met de Titanic als decoratie op de achtegrond. Big Band muziek uit de twiniger jaren uit de boxen en de gasten verkleed in charleston jurkjes en Tiffany jurkjes. Uiteraard ook allemaal een Charlestonpruik met jaren twintig haarbandje met veertje op. Een enkele Cancan danseres die de beentjes hoog gooit mag er ook best bij. Mochten Bonny and Clyde langs komen, dan is dat ook geen probleem, mits zij hun heup pistoolhouder maar bij de garderobe inleveren. Neem snel een kijkje tussen de charleston jurkjes voor een cool 20'er jaren party.