Flowerpower hippie kleding voor een echt hippiefeest

Top categorieën Alles tonen
Filter
Retro Go Go jurkje Marije
Sale

Retro Go Go jurkje Marije

€23,93 €21,75
Peace Hippie pakje
Sale

Peace Hippie pakje

€36,47 €33,15
Woodstock hippie pak
Sale

Woodstock hippie pak

€14,50 €10,40
Zilveren discojurkjes
Sale

Zilveren discojurkjes

€29,00 €24,95
Hawaii jurkje oceaan lang
Sale

Hawaii jurkje oceaan lang

€21,78 €19,80
Vlot Hippie jurkje Hannah
Sale

Vlot Hippie jurkje Hannah

€27,50 €22,90
Blauwe disco heren blouse
Sale

Blauwe disco heren blouse

€15,00 €12,50
Hippie jurk Psychodelic
Sale

Hippie jurk Psychodelic

€36,30 €31,20
Hippie kostuum Hawaii
Sale

Hippie kostuum Hawaii

€62,95 €52,05
Piraten blouse in creme
Bekijk video

Terug naar Woodstock in prachtige hippie kleding

Mooie hippie kleding Woodstock voor mannen en vrouwen. Flodderige dames hippierokken en wijde hippiebroeken met bloemetjes motief voor de mannen. kijk ook eens naar de bonte blouses die hier te vinden zijn. Maak je kleding af met zo'n grappig hippiebrilletje met gekleurde glazen.

Kleurrijke hippiekostuums en hippie jurkjes

Hippie kleding kenmerken zich door de vele felle kleuren en bloemetjes patronen. Niet voor niets is de hippietijd de tijd van de liefde die tot uiting kwam in de flower Power beweging. Hippies waren wars van de kapper en lieten hun hippie haren lang groeien. Die typische hippie kapsels vind je nu nog volop terug bij onze Hippie pruiken. In die hippie pruik hoort natuurlijk ook de gekleurde haarband met of zonder Flower Power bloem. De fel gele en roze soulbroeken met wijde pijpen horen ook bij de Flower Power kledingstukken. De bekende peace tekens als hippie sieraden en de bekende grote hippie peace oorbellen en het legendarisch ronde John Lennon brilletje met geleurde glazen zijn de hippy iconen uit  die tijd.

Hippie kleding, Provo-pakken en Flower Power de jaren 60 dus

Wie kent ze niet, de roerige jaren 60 de tijd van de Provo's met hun provocerende lange hippie pruiken en fel gekleurde soulbroeken met wijde pijpen. Werkschuw tuig werden ze wel genoemd. Dit is de tijd van kabouter Roel van Duijn in Amsterdam, één van de hoofdsteden van de Flower Power en de bonte Flower Power kleding periode. De hippies in hun bloemrijke hippie pakken, meiden in hippie jurkjes met korte hippie rokjes en een hippiebloem in het haar. Kenmerkend zijn ook de lange haren van de dames met meestel een hippie haarbandje met grote bloem. Uiteraard hoorde daar ook het roken van een sticky bij, wat in de hippie kleding tijd absoluut een provocerende bezigheid was. Provo betekent eigenlijk ook niets anders dan provoceren. De jaren 60 en 70 gaan de boeken in als de hippie tijd die er voor heeft gezorgd dat de jeugd zich heeft ontworsteld aan de strenge jaren 50. Concerten als Woodstock waar alle hippies in hun provocerende hippy pakken en hippy jurkjes tot laat in de nacht en vaak stoned dansten spreken nog steeds tot de verbeelding.

Hippie tuinfeesten en Woodstock thema-party's

Een hippie themafeest is weer helemaal in. Mensen die de leeftijd van 50 en 60 jaar bereiken kijken vaak terug op hun jeugd en komen dan vanzelf weer in de flowerpower sfeer terecht. Gasten op het hippie feest komen mooi verkleed in kleurrijke hippie kostuums en hippie jurkjes vol met Flower Power bloemmotieven. Uiteraard hoort daar ook de hippie pruik met hippie hoofdbandje met bloem bij. Een opblaasbare banjo als nep muziek instrument onder de arm. Maak het helemaal bont door de Beatles op te laten treden in hun Sergeant Pepper Beatles kostuums met gouden stiksels en het bekende John Lennon brilletje. We spreken af dat er niet geblowd wordt. Die tijd hebben we wel gehad als belegen nozems. Neem snel een kijkje tussen de hippie kleding voor dames en heren.