Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • 👫 Bestel tot wel 25% korting met je vrienden
  • 🎁 Direct gratis afhalen in Venlo
  • 📫 Voor 23:59 uur besteld = Morgen in huis NL & BE*
  • 🎭 Grootste online assortiment verkleed & feestartikelen van NL

4 redenen waarom jij dit jaar carnaval zou moeten vieren!

  • , door Martijn
  • 3 min lezen
banner-side-3 (1) (1) (1) (1) (1)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Het grootste verkleedfeestje van het Zuiden van Nederland staat weer voor de deur.

4 redenen waarom jij dit jaar carnaval zou moeten vieren! 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Het grootste verkleedfeestje van het Zuiden van Nederland staat weer voor de deur. En dan hebben wij het natuurlijk over niks minder dan carnaval! Menig Brabander en Limburger heeft het pekske al in de kast hangen en kan niet meer wachten tot ze van start kunnen gaan. Ben jij al klaar voor carnaval of heb je nog je twijfels om dit jaar te gaan? Wij geven je in deze blog 4 redenen waarom jij dit jaar carnaval zou moeten vieren. 

 

1. Iedereen is gelijk 

Of je nu vrachtwagenchauffeur, dokter of advocaat bent, met carnaval is iedereen gelijk. Dit is misschien wel het mooiste van het feest. Omdat iedereen verkleed is, is het niet aan je uiterlijk te zien of je nu veel of minder geld te besteden hebt. Want in een carnavalskostuum ziet niemand meer wat jij voor werk doet. Daarnaast behandelt iedereen elkaar ook als gelijk. Iedereen danst, lacht en heeft plezier met elkaar en niemand wordt daarbij buitengesloten. Carnaval draait om het hebben van plezier en dat kan met iedereen.

 

2. Eerst feestje na de kille winter 

Na de jaarwisseling hebben veel mensen last van een dipje. In deze periode zijn er vaak weinig leuke feestjes, is het koud, donker en is er weinig te doen. Carnaval is het eerste buitenfeest van het jaar. Dat moet toch gevierd worden. Als je warm gekleed bent en lekker blijft dansen, maakt het echt niet uit dat het buiten maar 3°C is. Dit feestje zorgt zeker voor een lichtpuntje in de koudste maanden van het jaar. 

 

3. Het grootste verkleedfeestje van Nederland 

Carnaval is het grootste verkleedfeest van Nederland. Eindelijk een reden om dat donkere hoekje achterin je kledingkast te (her)ontdekken. Vier dagen lang mag je het zo gek maken als je zelf wilt. Niemand zal iets zeggen over hoe je eruitziet, behalve als je niet verkleed bent, dus leef je uit! Ga voor een leuk tiroler jurkje, brandweermannenpak of verkleed je in hippie kleding. Voor de echte Crea Bea’s onder ons, dit is jouw moment!

 

4. Gek doen is verplicht 

Misschien wel een van de leukste redenen om dit jaar carnaval te vieren! Er dreunt gekke muziek door de speakers en de polonaise komt ieder uur wel een keer voorbij; tijdens carnaval is gek doen verplicht. En is het niet heel lekker om soms even alles los te laten en te doen waar je zin in hebt? Geef nou maar toe.. als de polonaise voorbij danst wil je maar al te graag aansluiten. Tijdens carnaval is iedereen een allemansvriend en is niks te gek! Laat je dagelijkse sleur maar thuis en geniet van deze paar dagen helemaal los gaan. Tijdens carnaval hoef je je nergens voor te schamen. Guus Meeuwis of de Gebroeders Ko, hier kun je ongegeneerd meeblèren. Zelfs als je de tekst niet kent. Stilstaan is geen optie. Iedereen van jong tot oud doet gezellig mee! 


Als je na deze 4 redenen nog steeds twijfelt om te gaan carnavallen, is carnaval misschien wel niks voor jou. Trek dan lekker je wintersportkleding aan en vertrek naar Oostenrijk. Ben jij wel helemaal om en heb je zin om dit jaar te carnavallen? Lees dan ons blog ‘5 tips om carnaval te overleven’ en ga ervoor! Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens carnaval!

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.