e-Carnavalskleding

ToFestival tips!

Door:Martijn
ToFestival tips!

Ga je voor het eerst naar een festival of kom je er elk jaar weer achter dat je essentiële spullen bent vergeten? Lees dan snel dit artikel van e-Carnavalskleding!


Je slaapplek

De meeste mensen gaan niet met een auto naar het festival terrein maar met het openbaar vervoer. Daardoor is het gewicht dat je met je mee kan nemen beperkt. Dé uitvinding voor festivals zijn de gooi-tentjes. Niet alleen zijn ze lichtgewicht ook ben je binnen een paar seconden klaar, nog even wat haringen in de hoeken en je tent staat! We weten dat er scheerlijnen bij zitten, maar die gebruiken we eigenlijk nooit. Tegenwoordig heb je ook betaalbare verduisterende gooi-tentjes waarbij je niet om 5 uur ’s ochtends al wakker wordt door de zonsopgang.

Kies niet voor mega luchtbedden, niet alleen voor het formaat maar ook omdat je hier nog een pomp voor nodig hebt. Kies voor een self-inflatable matras. Deze zijn lichtgewicht, klein van formaat en kosten weinig moeite om op te blazen! Het enige waar je echt niet op moet besparen qua gewicht of kosten bij je slaapplek is een goede slaapzak. Niets is zo vervelend als slecht kunnen slapen omdat je het elke avond ijskoud hebt.

Niet alleen op het festival heb je oordopjes nodig, je hebt ze ook zeker in je tent nodig. Wij snappen nooit waar mensen de energie vandaan halen maar er is altijd een groepje dat van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht op de camping aan het feesten is. En dat alle dagen van het festival. Wil je lekker kunnen slapen? Neem dan een paar goede oordoppen mee.

Eventueel kan je ook nog een slaapmasker en een lampje meenemen met een haak. Deze kan je bevestigen in je tent, zodat je ook ’s nachts nog je spullen kan vinden als je telefoon al lang overleden is.


Voor mee op het festival terrein

Kijk van tevoren altijd goed wat je mee mag nemen het festivalterrein op. Kleinere festivals zijn vaak heel makkelijk en sommige hebben niet eens controle. En op andere festivals mag je niet eens een spray deodorant mee naar binnen nemen. Hierbij dan ook ons lijstje voor wat je mee moet nemen voor op het festivalterrein.

Bij de meeste festivals is het niet altijd lekker weer maar komt de zon toch wel door. Hierdoor heb je niet alleen een zonnebril en (een miniflesje) zonnebrandcrème nodig, neem voor de zekerheid ook een mooie party poncho mee. Heb je de poncho niet nodig voor de regen dan kan je hem altijd gebruiken om op te zitten. Neem naast een party poncho voor de echt warme dagen ook een pet, hoed of bandana mee. Je loopt sneller een zonnesteek op dan je denkt.

Daarnaast zijn festivals niet de meest schone plekken. Neem daarom een klein flesje handalcohol gel mee en vochtige doekjes. Na het eten kan je je handen dan schoonmaken of het is je redding als de wc’s niet meer zo schoon zijn. Neem ook een deo-roller mee als je de hele dag lekker wilt ruiken.

Zeker met een drankje op kan er soms nog wel eens wat mis gaan. Stop in ieder geval 2 pijnstillers en een paar pleisters in je tas. Beter dat je ze niet nodig hebt dan dat je het hele terrein over moet banjeren voor de EHBO-post voor een pleistertje. Last van hooikoorts? Neem een extra tabletje mee in je tas. En vergeet niet je oordoppen. Als je altijd een beetje achteraan staat zal je ze vaak niet nodig hebben, maar als je lekker vooraan wilt raven dan is oor protectie wel gewenst!

Ontvangst op een festival terrein is nooit goed. Daardoor is het wel fijn als je een telefoon hebt die de hele dag meegaat, voor het geval je je vrienden kwijtraakt. Neem dan ook één of meerdere powerbanks mee. Vaak zijn er wel laadstations aanwezig op het festival, maar dan sta je een uur met je telefoon aan een oplaadkabel. Dat is net niet hoe je graag je festival doorbrengt. Los dit makkelijk op door een powerbank mee te nemen!

Hygiëne

We hebben het hiervoor al gehad over hygiëne op het festival terrein maar ook hygiëne daarnaast is wel een ding. Meestal als je vroeg wakker wordt zijn de rijen voor de douches niet zo lang, maar soms komt het voor dat je je verslaapt en geen tijd meer hebt om te douchen. Wij nemen altijd de volgende dingen met ons mee om te zorgen dat we toch fris en fruitig de dag aankunnen.

Ten eerste is de microvezel handdoek echt een aanrader. Deze kleine handdoek droogt heel snel waardoor je niet langer een vochtige handdoek in je tent hebt liggen. Neem voor de rest mini’s shampoo, douchegel en crèmespoeling mee. Hierdoor hoef je geen extra gewicht mee te slepen.

Voor festivals waar het heel lekker weer wordt kan je verwachten dat er veel stof rondvliegt. Het is dan lekker om aan de eind van de dag in ieder geval je gezicht schoon te maken. Neem hiervoor een pak vochtige washandjes mee, die zijn te koop bij elke supermarkt of drogisterij.

Hopelijk heb je wat aan onze tips. We wensen je een heel fijn festival toe!


 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat