Middeleeuwse kleding en kostuums

Filter
Prinses Maxima jurk
Sale

Prinses Maxima jurk

€33,90 €29,15
Sexy boerinnen pak
Sale

Sexy boerinnen pak

€21,78 €19,80
Witte blouse met ruches
Bekijk video
Dames Napoleons jurk wit
Sale

Dames Napoleons jurk wit

€43,60 €37,45
Renaissance kostuum Beau
Sale

Renaissance kostuum Beau

€62,50 €52,05

Middeleeuwse kleding voor man en vrouw

De geschiedenis heeft heel veel klederdrachten voort gebracht. Hier vind je de verkleedkleding uit middeleeuwen. Wat te denken van de deftige Engelsman met bolhoed en een prachtig Engels kostuum. Wat vind je van de oude Duitse officier in zijn foute Duits legerpak uit WOII. Leuk om te shoppen in deze oude klerenkast.

Feestkleding uit de geschiedenis. Prachtige historische pakken

De geschiedenis heeft veel beroemde mensen voortgebracht. Die beroemdheden zijn vaak heel herkenbaar aan de historische keding uit die tijd. Wie kent niet het typische Julius Ceasar historische kostuum of het Gladiatoren pak van zijn Romeinse Strijders. Romeinse kostuums spreken tot de verbeelding, zeker de Romeinse jurkjes voor dames. Die doen trouwens niet onder voor de Griekse goden kostuums of de frivole Griekse prinsessenjurkjes. In het Noorden van Europa woonden de barbaren met hun barbaren pakken nog noordelijker de Vikingen in hun woeste Vikingpakken. Daarvoor had je zelfs de holbewoners met hun grotbewoners kostuums van berenvellen. Ridderpakken en kasteelvrouw jurkjes kwamen in de Middeleewen. Dat was een mooie tijd. Vooral de middeleeuwse prinssens jurkjes van zijde waren buitengewoon sjiek te nomen. De koningen droegen vaak een rode koningsmantel met een koningskroon en koningsscepter. De Drie Musketiers, goed herkenbaar aan hun Musketierspakken met Musketiershoeden met veren maakten ook deel uit dan die tijd. Rembrandt van Rijn in zijn typische Rembrandt van Rijn kostuum met witte kraag woonde iets later dan die periode in Amsterdam. In Engeland en Frankrijk kleedden de koning zich in prachtige Louis XIV kostuums of King Arthur pakken. De Engelse adel liep rond in mooie adelijke jassen met mooie Engelse bolhoedjes. In de jaren 20 van de vorige eeuw was de Charlestonjurk of Tiffany jurk helemaal in. Kortom kijk maar eens rond in de klerenkast vol met geschiedenis en historische kostuums en antieke herenpakken. 

Antieke feestkleding voor jong en oud

Feestkleding is van alle tijden ook de historische kostuums. Al in de tijd van Christus werd er feest gevierd in mooie Romeinse gewaden en prachtige Romeinse strijders kostuums. Die antieke kleding hebben we hier samengebracht voor carnaval en andere verkleedpartijen. Historische kostuums worden ook veel gebruikt voor toneelspel en door toneelverenigingen. Daarnaast zijn ouderwetse pakken ook vaak heel goed bruikbaar bij sketches op bruiloften of andere feesten waar een nostaligisch kostuum van pas komt. Ook voor kinderen zijn er feestpakjes uit de geschiedenis. Vooral de ridderpakken voor kinderen spreken zeer tot de verbeelding zeker als er zo'n stoere ridderhelm bij zit. Door hier eens rond te kijken maak je in feite een rondreis door de tijd van historische kleding en antiek mode. Alleen daarom al is het leuk om in deze ouderwetse kledingkast vol met antieke garderobe rond te dolen. 

Themafeest met beroemdheden uit de geschiedenis

Mensen die iets te vieren hebben organiseren steeds vaker een themafeest rond een leuk onderwerp. Zo zou je kunnen denken aan een tuinfeest waarop de gasten verkleed komen in een feestkostuum uit de geschiedenis door middel van deze historische kostuums. Alles mag. Ja mag komen als Romeinse prinses maar zeker ook als deftige kasteelvrouw in een adelijke jurk. Napoleon in zijn typisch Franse legerkostuum is ook present en bespreekt met Julius Ceasar het strijdpan voor een gezellige avond. Schaarsgeklede holbewoners in in berenvel kostuums met bontmutsen die nog het meest op een Fred Flintstone kostuum lijken,  dobbelen om de gunst van een prachtige Griekse prinses in een zijden Griekse feestjurk. Kortom fantaseer er maar op los. Het historische kostuums tuinfeest gaat zeker slagen en de keuze uit historische kostuums is bijna oneindig. Veel plezier tussen de middeleeuwse kleding