De bekende blauwe boerenkielen te koop

Top categorieën Alles tonen
Filter
Blauwe boerenkielen
Sale

Blauwe boerenkielen

€15,45 €13,30
Boerenkielen kleur blauw
Sale

Boerenkielen kleur blauw

€15,45 €13,30

Wie kent hem niet, de legendarische blauwe boerenkiel


Misschien wel het meest bekende carnavals item is de bekende blauwe boerenkiel. De boerenkiel en zwarte slipjas komt voort uit de oorsprong van het carnaval op het plattland.  De boerenkiel is een makkelijk verkleedstuk omdat je snel klaar bent met verkleden en het voor iedereen meteen duidelijk is dat carnaval voor de deur staat. Natuurlijk hoort er een geruite rode boeren zakdoek bij voor om de nek. Die prachtige zakdoeken en halsdoeken vind je ook op deze site. De boerenkiel komt oorspronkelijk van het platteland. Met carnaval trokken de boeren naar de stad om een feestje mee te pakken. Hun kielen die ze ook op het land droegen hadden ze gewoon nog aan. Lekker makkelijk toch. Gaandeweg is de boeren kiel het symbool van mening carnavalsvereniging geworden.

Wat zou Oeteldonk zijn zonder boerenkielen

Het boeren hemd is wellicht het meest bekend van het Bosche carnaval. In Oeteldonk is het gewoonte dat iedereen een blauwe boerenkiel draagt met een bonte zakdoek als sjaaltje om de nek. Maar niet alleen in Den Bosch is de boerenkiel belangrijk. In vrijwel heel zuid-Nederland is er tijdens de 3 dolle dagen zeker een dag bij waarop de boerenkiel uit de kast wordt gehaald. De bekende boerenbruiloften zijn de dagen waarop heel carnavalvierend Nederland verkleed gaat in deze ouderwetse boeren kleding. De sjieke boeren dragen zwarte frakjassen en slipjassen. De dames zijn prachtig verkleed in zwarte jurken met boeren kappen. Het landarbeiders volk beperkt zich tot de boerenkiel.

Boerenkielen zijn er ook voor kinderen

Boeren kielen zijn makkelijk in het gebruik, je trekt ze gewoon over je bovenkleding aan. Fijn is ook dat er kielen zijn in alle maten. Dus van baby tot corpulente boer. Voor iedereen is er een boeren trui in deze collectie. Zoek je een boerenkiel die met een andere kleur dan blauw, dan is ook dat geen probleem.