Vrijgezellenfeesten in de zomer van 2017

  • , door Martijn
  • 3 min lezen

Het trouwseizoen is begonnen! Dat merk je vooral heel goed aan vele groepen mannen en vrouwen die de straten van grote steden bewandelen voor een vrijgezellenfeest. Bachelorette, bachelor party, hen do of stag night; een avondje los met je vrienden en vriendinnen is de beste manier om je vrijgezellenbestaan achter je te laten.

Waar een bruiloft meestal van A tot Z door het bruidskoppel wordt georganiseerd is een vrijgezellenfeest juist tot het laatste moment geheim voor de aanstaande bruid of bruidegom. Vrienden en familie organiseren deze leuke en ontspannende dag (en nacht!) om een memorabele dag te beleven.

De bride to be versiering


De laatste paar jaren zijn vrijgezellenfeesten een vast item geworden voor elke aanstaande bruid of bruidegom. Waar vroeger een klein avondje werd georganiseerd, pakken mensen nu vol uit met een hele dag die vol zit met activiteiten of zelfs met een weekendje weg. Gelukkig worden bachelor parties meestal een week of meer voor een bruiloft gevierd. Hierdoor wordt voorkomen dat de helft van de aanwezigen van de bruiloft met een kater deelneemt aan deze speciale dag. Dronken en te laat op je bruiloft is misschien niet de manier waarop je je leven met je partner wil beginnen. Dat soort drama bewaren we voor de romantische komedies!

Een van de leuke dingen van het organiseren van een bachelorette of bachelor party is dat je ook de controle hebt over wat de bruid of bruidegom die dag moet dragen. Kies een leuk vrijgezellen pak om de spot te drijven met je vriend of vriendin. Er zijn mogelijkheden voor iedereen. Ga je alleen voor een tiara met bruidssluier of laat je je vriend rondlopen in een compleet penispak? De keuze is volledig aan jou! Ook leuk is het om daarnaast iets voor de hele vriendengroep te kopen. Dit kan iets kleins en subtiels zijn als een button maar ook natuurlijk geprinte t-shirts met het hoofd van de aanstaande bruid of bruidegom erop geprint.

Wat je steeds meer ziet is dat bij vrijgezellenfeesten de groep allemaal maskers draagt met daarop het hoofd van de bijna niet meer single man of vrouw. Een ludieke aankleding die ook zorgt voor grappige foto’s als aandenken!

Een vrijgezellenfeest is eenmalig


Op zo’n dag of avond is het ook belangrijk om de nog net vrijgezel een beetje te pesten. Doe dit door middel van speeches, zelf bedachte liedjes of door middel van uit te voeren opdrachten. Laat de dame of heer in kwestie bijvoorbeeld zo veel mogelijk telefoonnummers scoren, waarbij hij of zij bij een bepaald aantal een beloning krijgt. Meer van deze grappige opdrachten zijn bijvoorbeeld:

- Bruid of bruidegom geld laten verdienen als straatmuzikant
- Zoveel mogelijk labels uit onderbroeken knippen
- Een object ruilen voor een zo groot mogelijk object
- Zoveel mogelijk gratis drank regelen door met mannen te flirten.

Niet iedere man of vrouw vindt het leuk om deze opdrachten uit te voeren. Let er dan ook goed op dat je opdrachten bedenkt waar je vriend of vriendin zich comfortabel bij voelt. Het is dan wel georganiseerd door jullie maar het is natuurlijk ook een dag waarop je de aanstaande bruid/bruidegom in het zonnetje wil zetten. Het moet dan ook niet zo zijn dat iemand de dag helemaal niet leuk vindt.

Belangrijk is het ook dat bij het organiseren van een vrijgezellenfeest gelet wordt op de groep waarmee je erop uit gaat. Is hier ook familie van de bruid en bruidegom bij die niet helemaal wild willen gaan? Organiseer dan een dag waarbij de familie na het avondeten afscheid neemt. De avond is dan voor de vrienden waarbij  jullie toch langs die mannelijke of vrouwelijke stripper kunnen!

Heel veel plezier gewenst met het organiseren van jouw vrijgezellenfeest! Hopelijk kan je tussen de artikelen van e-carnavalskleding.nl wat mooie attributen vinden om de aanstaande bruid/bruidegom ludiek mee aan te kleden.

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.