Oktoberfest is in aantocht!

  • , door Martijn
  • 1 min lezen

In September zal `s werelds grootste bierfestival Oktoberfest (Oktoberfeest) weer plaatsvinden. Dit jaar gaat Oktoberfest van start op 16 september. Op deze dag wordt het startschot gegeven voor 18 dagen lang traditie en feest. De laatste dag valt samen met de Dag van de Duitse eenheid op 3 oktober. Hierdoor is het feest langer dan de normale duur van 16 dagen.

Veel Nederlanders zullen in September 2017 richting Duitsland trekken om op de Theresiaweide in München de feesten te vieren. Met een literpull in hun hand dansen en feesten in één van de grote biertenten is iets dat iedereen een keer meegemaakt moet hebben. Dat Oktoberfest niet alleen in het teken staat van heel veel bier drinken is voor veel mensen niet duidelijk. Oktoberfest draait ook om de eeuwenoude tradities, de oktoberfest kleding en de activiteiten eromheen. ‘s Ochtends om 11 uur schuif je aan in de tent en word je urenlang vermaakt. Oktoberfest is een grote toeristische attractie waar mensen van over de hele wereld naartoe komen. In de 18 dagen zal het Oktoberfest meer dan 6 miljoen mensen trekken. Dat zijn heel wat liters bier én wijn die erdoorheen gaan.


Oktoberfeesten in Nederland

Oktoberfeesten worden ook in Nederland gevierd. Bijna in elke grote stad wordt wel een Oktoberfeest gehouden. Zo wordt het Dutch Oktoberfest, Traditionelles Oktoberfest Den Bosch en het Foute Oktoberfest gehouden.


Traditionele kledij bij Oktoberfest

De dirndl jurk voor vrouwen of de lederhose voor mannen is de kleding die wordt gedragen tijdens het Oktoberfest. Het is de traditionele Beierse klederdracht die elk jaar meehelpt aan dat extra stukje sfeer. Niet alleen tijdens de Oktoberfeesten wordt deze kledij gedragen, in Zuid-Duitsland en Oostenrijk worden tijdens kerkelijke feesten vaak nog dirndls en lederhosen gedragen. In sommige regio’s worden lederhosen zelfs nog gedragen als normale kleding. Helemaal raar is dit niet. De lederhose is namelijk een broek die lang meegaat en daarom perfect is voor mannen die veel op het land werken.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.