Halloween feestje!

 • , door Martijn
 • 3 min lezen

Het is bijna weer zo ver… Op 31 oktober wordt het jaarlijkse Halloween feest gevierd! In de Verenigde Staten, Canada, Ierland en Engeland een ontzettend populair feest, maar in Nederland staan we er veel minder bij stil.

Vooral in de Verenigde Staten is Halloween een belangrijke feestdag. Mensen treffen al weken van tevoren voorbereidingen, zoals het uithollen van pompoenen en het uitkiezen van hun Halloween kostuum. Op de avond van Halloween gaan kinderen langs de deur met de bekende kreet “trick or treat”, waarbij ze vragen om een snoepje of een geintje. Dit lijkt wel weer een beetje op het Nederlandse Sint Maarten.

Wat is Halloween?

Halloween staat voor de avond voor Allerheiligen en is de verbastering van het Engelse ´all- hallow-even’. Het feest werd in de 19e eeuw door de Ierse immigranten naar Amerika gebracht, waar het sindsdien uitgebreid wordt gevierd. Tijdens Halloween op 31 oktober worden verschillende gebeurtenissen gevierd. Het feest kent zijn oorsprong bij de oudejaarsdag van de Kelten. Kelten zijn stammen die voor het begin van onze jaartelling hebben geleefd en tijdens hun oudejaarsfeest de doden herdachten. Vele jaren later bezochten mensen kerkhoven om daar kaarsjes te branden voor overleden mensen. Met de oranje pompoenen jaagden zij de boze geesten weg. Tegenwoordig wordt Halloween vooral gevierd als reden om je te verkleden en Halloween thema feestjes te geven.


Halloween is een mooie reden voor een feestje

Op sommige basisscholen en middelbare scholen in Nederland wordt er wel aandacht aan Halloween besteed. Met Halloween mogen de kinderen bijvoorbeeld verkleed komen of schoolfeesten worden gegeven met een Halloween thema. Ben je in de periode van oktober of november jarig? Dan is dit ook een mooie reden om een feestje te geven met een Halloween thema! Laat al je gasten verkleed komen en versier je huis met typische Halloween versiering.


Wat kan er niet ontbreken op jouw Halloween feest?

Oranje en zwart zijn de kleuren die bij Halloween passen. De kleur oranje staat uiteraard voor de pompoenen en het seizoen herfst, waarin de feestdag plaatsvindt. De kleur zwart staat voor de duisternis. Tijdens Halloween kun je daarom je huis mooi versieren in zwarte en oranje kleuren. Verder zijn er een aantal feest benodigdheden, die absoluut niet mogen ontbreken op een Halloween feestje:

 

 1. Uitgeholde pompoenen
  Die kunnen natuurlijk écht niet ontbreken, want dat is uiteindelijk waar Halloween om bekend staat. Geen tijd om zelf pompoenen uit te hollen? Kies dan voor pompoen lampionnen!

 2. Skeletten
  Je wilt natuurlijk je gasten wel een klein beetje laten schrikken. Daarom kunnen er bij een Halloween feestje geen skeletten ontbreken. Hang de skeletten op, zoals de hangpop Grimreaper. Hang deze op een plek waar mensen het niet verwachten om het schrikeffect te vergroten.

 3. Griezelige accessoires
  Verder zijn er nog genoeg kleine Halloween decoratie accessoires die het feestje nog griezeliger maken. Plaats bijvoorbeeld wat laboratoriumpotten op tafel en hang wat nepbloed versieringen op.

 4. Halloween hapjes en drankjes
  Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Bij Halloween wil je natuurlijk iets meer uitpakken met griezelige gerechten, zoals Halloweenpunch en spinnenkoekjes. Ook origineel en leuk: gevulde eitjes die lijken op ogen. Je kan het zelf zo griezelig maken als je wilt.

Als laatste is het natuurlijk heel belangrijk dat het zo donker mogelijk is. Plaats wat kaarsjes en waxinelichtjes om het toch iets gezelliger te maken. Als je bang bent voor brandgevaar kun je altijd lichtjes op batterijtjes kopen!


Wat voor Halloween kostuum trek je aan?

De voorbereidingen voor het feest zijn getroffen, maar wat doe je aan?! Bij Halloween zijn er een aantal kostuums ontzettend populair, namelijk het Dracula kostuum, het Vampier kostuum en het Magere Hein kostuum. Wil jij nét iets anders? Voor vrouwen raden wij de Zombie bruidsjurk aan. Wat enge Halloween schmink erbij en je bent klaar! Als gastheer is een Day of the Dead senor kostuum perfect! Wil je nog meer leuke Halloween kostuums ontdekken? Bekijk dan alle Halloween kleding van e-Carnavalskleding.nl.


Klaar voor je Halloween feestje? Dan wensen we je heel veel griezelplezier!


Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.