Westernkostuums voor Cowboys en Indianen

Het Wilde Westen bij je thuis met prachtige cowboykostuums

Een leuk cowboypak of indianen kleding nodig? Verkleden tot cowboy of Indiaan behoort tot de klassiekers. Op deze site vind je tal van voorbeelden voor een geslaagde verkleedpartij in een cowboy shirt met cowboybroek en cowboy laarzen. De Indianen zijn niet vergeten met hun prachtige Indianenpakken en mooie verentooien.

Cowboy Indiana Jones, waan je in je eigen cowboy film

Iedereen is opgegroeid met de cowboyfilms uit het Wilde westen. Wie kent Bonanza niet met de stoere cowboys met hun Texaanse cowboypakken. Wil het het wat hilarischer dan is er ook nog Lucky Luke in zijn grappige cowboypakje met veel te grote cowboyhoed. Of nog maffer, de Daltons, de cowboy broers die altijd net het haasje zijn. Uiteraard bezochten de cowboys de saloon waar ze volop sterk drank dronken die werd geserveerd door verleidelijke saloon dames in prachtige western saloon jurkjes. Helaas hadden de cowboys altijd hun cowboy revolver op de heup in hun pistoolhouder. Er was weinig nodig voor een forse schietpartij in de cowboy saloon. Er waren immers veel cowboy schurken en bounty hunters in lange bounty-hunter jassen die de omgeving met hun cowboy revolvers onveilig maakten. De Sheriff, herkenbaar aan zijn Sheriffster op zijn cowboyvest en stevast gewapend met een dubbelloops cowboy geweer had er de handen vol aan. Speel het allemaal na in je eigen Wilde Westen. De prachtigste cowboypakken voor mannen en super kekke cowgirl jurkjes vind je in de grote Western kledingstore. Wil je er ook nog wat koeien bij, cowboy betekent immers letterlijk koeien jongen, dan vind je hier ook heel veel koeienpakken zodat het Amerikaanse cowboy droom compleet is.

Cowboys en indianen en het leven op de prairie.

Indianen en cowboys was lange tijd geen goede combinatie in het oude Amerika. De indianen met hun prachtige indianen cultuur met totempalen, indianen kleding, juwelen en prachtige dameskleding gemaakt van kleurijke zelfgemaakt indiaanse stoffen, werd met kracht verdedigd door de indianen stammen. De cowboys met hun cowboypaarden en cowboy geweren waren in de ogen van de indianen gemene indringers die met hun koeien het land probeerden in te pikken. Met man en macht verdedigden de indianen zich tegen de cowboys. Ze deden dit vooral met de typische indianen pijl en boog en met de gemene bijlen die ze Tomahawks noemden. Ondanks hun verzet waren de indianen vaak niet opgewassen tegen de cowboy kogels die hen om de oren vlogen. Vaak zat er niet anders op dan de wigwam oppakken en naar elders verhuizen, de rooksignalen achterna. Tekenfilms met Pocahontas verhalen daar op een speelse manier over. In de film zie je ook de prachtige indianenjurkjes voor dames en de stoere verentooien voor indianen en prachtige grote indianentooien voor de opperhoofden. Het indianen opperhoofd, zoals de legendarische Winnetou was vaak de oudste van de indianenstam, die als wijze indiaan lurkte aan zijn indianenpijp om tussen twee trekjes door te besluiten om de aanval te kiezen. De in wilde kleuren geschminkte indianen krijgers sprongen dan op hun snelle paarden om hun indianen speren met grote precisie in de geblokte overhemden van de cowboys te werpen. Kortom de indianen hadden geen gemakkelijk leven en wonen zelfs nu nog geisoleerd maar met indianen trots in het moderne Amerika.

Cowboy en indianen Western themafeest organiseren

Absolute topper onder de themafeesten is een Western party met indianen kleding en cowboy pakken. Veel verjaardagsfeesten, jubilea en bruiloftsfeesten worden gevierd in Western stijl. De gasten komen dan verkleed als indiaan of cowboy met alles erop en eraan. Denk aan prachtige indianenpakken, sexy indianenjurkjes, verentooien, indianensperen en pijl en boog. Of voor cowboys, grote cowboy hoeden, cowboyrevolvers en natuurlijk een stoer cowboypak of cowgirl jurkje. Westernparty's worden ook vaak georganiseerd door Western verenigingen die in grote groepen het leven in het wilde Westen nabootsen. Natuurlijk wordt er dan het nodige vuurwater voor de indianen geschonken terwijl de cowboys zich laven aan zelf gestookte whisky in de saloon waar de knappe saloonlady in opzichtige saloondame jurk de scepter zwaait. Cowboypakken en indianen kleding zijn hip tijdens de carnaval of westerse themafeesten.