e-Carnavalskleding

Oktoberfest in eigen land!

Door:
 Oktoberfest in eigen land!

Tips voor een Oktoberfest in eigen land!

De laatste paar jaren zie je dat er een trend gaande is, in steeds meer Nederlandse dorpen wordt een eigen Oktoberfest gevierd. Hierdoor komen mensen in aanraking met één van de leukste bierfestijnen in de wereld.

 

Wat moet je allemaal regelen?

Voordat je een Oktoberfest kan gaan geven in Nederland moet je natuurlijk wel met enkele zaken rekening houden. Zo is de aankleding van de kroeg heel belangrijk en de Oktoberfest klederdracht. Mocht je helemaal all-in gaan zijn ook de regels die tijdens het grote feest in München worden nageleefd heel belangrijk.

 

Kleed de kroeg of feestplek aan in Beierse sferen

Om mee te beginnen willen we je graag helpen met het decoreren van de kroeg, disco of andersoortige feestplek. Dit kan natuurlijk met heuse Oktoberfest aankleding! Het belangrijkste is natuurlijk het bier en dat moet je dan ook genoeg op voorraad hebben. Daarnaast mogen ook de typische braadworsten uit Duitsland niet ontbreken, natuurlijk met een laagje sauerkraut. Als je het eten en drinken voor elkaar hebt, ben je bij de volgende stap gekomen.

 

Welke muziek moet je draaien?

Dit is natuurlijk de muziek die je gaat draaien. Waarschijnlijk draai je normaal gesproken house muziek en top 40 muziek, maar rond Oktoberfest is het tijd deze muziek achterwege te laten. Haal de oude plaatjes met Duitse schlagers maar tevoorschijn en draai de smartlappen tot in de late uurtjes. In het begin zal niet iedereen er van houden, maar als iedereen begint mee te zingen zal de stemming snel omslaan en kan je gaan feesten tot in de late uurtjes.

 

De outfit voor een Oktoberfest om nooit te vergeten!

Nu heb je twee van de drie belangrijkste punten voor een te gek Oktoberfest getackeld. Als laatste is een Oktoberfest natuurlijk niet compleet zonder Beierse klederdracht. Mocht je voetbal volgen heb je vast Louis van Gaal en de selectie van Bayern München steevast in de lederhosen gezien op het Oktoberfest. Voor vrouwen mogen de Dirndl jurkjes niet ontbreken om de outfit compleet te maken. Je bent natuurlijk vrij in hoe je de Beierse klederdracht draagt, maar over het algemeen worden de volgende regels gehanteerd voor een écht Oktoberfest.

 

De dirndl voor Beierse meisjes en vrouwen

Of je nou aan het werk bent, bezoeker bent of feestganger tijdens Oktoberfest hoor je in een sexy dirndl jurkje een feestje maken. Hieronder hebben we nog wat tips voor je hoe je op de juiste wijze een dirndl jurk draagt.

  • Blouse met pofmouwen.
  • Rok die tot of op de knieën valt.
  • Schoenen waar je lekker mee op schlagermuziek kan dansen.
  • Let op de strik! Deze geeft aan of je getrouwd, single, maagd of weduwe bent.

 

Lederhosen voor de mannen en jongens

Een heuse lederhose voor mannen en jongens mag natuurlijk niet ontbreken. Naast lederhosen zijn er nog enkele kledingtips om je outfit piekfijn in orde te maken.

  • Lederhosen met bretels om je broek goed vast te houden.
  • Wollen sokken en goede schoenen om de hele dag en avond door te feesten.
  • Een wit overhemd om te matchen met de lederhose.

 

Nu je alle geheimen weet voor een Oktoberfest om nooit te vergeten rest ons nog één ding om te doen Wij wensen je een Oktoberfest om nooit te vergeten in Nederland of in Duitsland en natuurlijk;

 

Prost! (Proost!)

 

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Deze website maakt gebruik van cookies Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Chat