e-Carnavalskleding

Laat je heupen los gaan tijdens het zomercarnaval

Door:Maurice
Laat je heupen los gaan tijdens het zomercarnaval

Hoe kan je je kleden voor een écht Latijns Amerikaans feestje?

Je kunt natuurlijk naar het zomercarnaval gaan in je normale kleding, maar is het stiekem niet veel leuker om ook helemaal uitgedost te gaan? Lekker swingen op heerlijke sambamuziek in je mooie carnaval kostuum. Dit zijn geen alledaagse carnavalskostuums, Nee! Als je écht in de menigte op wilt gaan kan je natuurlijk niet zonder glitters en prachtige verentooien.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we voor zowel jongens als voor meiden verschillende tips, waardoor jij dé ster wordt van de parade!

 

Zomercarnaval kleding om een Braziliaanse te worden

Voor meiden is het Rotterdams zomercarnaval bij uitstek een moment om jezelf helemaal uit te dossen in de mooiste kleuren. Kijk niet raar op als je opeens tussen de menigte danst met een prachtige verentooi op je hoofd. Daarnaast is het credo tijdens de straatparade zomercarnaval voornamelijk sexy voor meiden en vrouwen. Schrik niet als je opeens in minieme kledij de samba of salsa staat te dansen! Heb je dit niet? Kijk bij e-Carnavalskleding voor je braziliaanse kleding!

 

De dresscode voor mannen tijdens het zomercarnaval van Rotterdam

Ook voor mannen is er natuurlijk een bepaalde dresscode om lekker op te vallen tussen de menigte tijdens de straatparade zomercarnaval Rotterdam! Ook hier is huid showen weer het credo, waarbij je je hoofd kunt versieren met een prachtige hoed. Daarnaast zijn mannen meestal degene die battle of the drums aangaan in de stad, dus breng je trommel maar mee!

 

De juiste make-up laat je stralen op het feest

Naast de kleding is voornamelijk voor meiden ook de juiste make-up van essentieel belang om in de dansende menigte op te kunnen gaan. Over het algemeen wordt er make-up gedragen in vrolijke kleuren om de verentooi te accentueren. Ga lekker los met de vele make-up die je thuis hebt, of koop felle nieuwe kleuren speciaal voor de zomercarnaval straatparade! Om het helemaal een geweldig feest te maken kan je zelf neon make-up gebruiken, hierbij straal je zelfs in de nacht zo helder als een ster!

 

Dans als een échte Braziliaan of Braziliaanse

Nu je weet hoe je je als man of als vrouw het beste kunt kleden tijdens de zomercarnaval van Rotterdam, rest je nog maar één ding; het dansen! Brazilianen hebben van nature hele soepele heupen, waarmee ze adembenemend mooi dansen. Om je alvast op weg te helpen om ook zo soepel te worden, hebben we de basis van de samba hieronder alvast voor je op een rijtje gezet!

 

Tips voor het samba dansen

Samba dansen is een ritmische en levendige dans, waarbij korte en snelle bewegingen key zijn. Het is een dans die in paren wordt gedaan, waarbij de hele vloer wordt gezien als optocht vloer. De dansers dansen flirtend, overdreven en vrolijk. Het belangrijkste om goed de samba te kunnen dansen is het kantelen van de bekken. Het accent in de Samba ligt in de tweede maat. De nadruk van deze dans ligt op de typische bounce beweging, een soort van op en neergaande beweging, afkomstig vanuit de heupen, knieën en enkels. Deze manier van bewegen wordt dan ook alleen bij Samba dansen toegepast.

Wij van e-Carnavalskleding hopen dat je een geweldig zomercarnaval in Rotterdam gaat beleven en de voetjes van de vloer laat gaan tijdens de optocht. Daarnaast verwachten we wel van je dat je leuke foto’s gaat maken als je met een verentooi op je hoofd Rotterdam onveilig maakt!

 

Divirta-se! (Veel plezier!)

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat