e-Carnavalskleding

Koningsdag overleven na een heftige koningsnacht?

Door:Martijn
Koningsdag overleven na een heftige koningsnacht?

Koningsdag staat voor plezier, saamhorigheid, gekkigheid, leuke instagram foto’s met vreemden, alles op de markt afdingen naar 10 cent en troep meenemen naar huis. Dit is in Nederland misschien wel de leukste dag van het jaar! Dus je stapt uit je bed terwijl je je Neo Oranje outfit van gister nog aan hebt en bedenkt jezelf: oké, hoe ga ik dit doen? Deze tips gaan ervoor zorgen dat je er nog steeds een topdag van kan maken en dat koningsnacht er niks bij was!

 

Een frisse start met een warme douche

Dit helpt niet altijd tegen de kater, maar al dat zweet, vuil en bacteriën op je bakkes moeten eraf! Er worden heel veel foto’s, video’s en snaps gemaakt dus je moet er fris en fruitig uitzien, voor zover dat mogelijk is. Hierna is het tijd voor een stevig ontbijt. Een goed glas sinaasappelsap, gebakken eieren én een paracetamol. De vitaminen en mineralen van de sap geven je een oppepper. Vruchtensap bevat veel fructose, een suiker dat je energieniveau en de leverfuncties beïnvloedt. En geloof me, je lever heeft vandaag even wat hulp nodig. Eieren werken goed tegen een kater. Ze bevatten een aminozuur (cysteïne) wat je lichaam nu heel hard nodig heeft! Cysteïne breekt de gifstoffen af waardoor je je zo slecht voelt. Vermijd koffie! Drankjes met cafeïne laten je juist uitdrogen en zorgen dat de kater erger wordt. Dus goed en stevig ontbijten helpt! Ohja, de paracetamol is natuurlijk voor die bonkende hoofdpijn.

*Extra tip: doe tijdens het ontbijt de TV aan en kom alvast in de oranje stemming.

 

De juiste outfit

De outfit is heel belangrijk, je moet je vandaag comfortabel voelen en toch moet je outfit van een bepaald niveau zijn. Je hebt 2 opties. Je gaat voor een mooie jeans, je favoriete shirt en die schoen die je eigenlijk altijd draagt. Deze combinatie volstaat in de meeste gevallen. Sta je in de spiegel en denk: je dit gaat hem niet worden, ik zie er niet fris uit of deze jeans zit toch niet lekker? Dan is er altijd optie 2. Ga in een Leeuwenpak! In een leeuwenpak zie je er altijd goed uit. Wallen onzichtbaar, outfit van het juiste niveau en comfortabel! Daarnaast loop je als ware held door de stad en word je van alle aandacht en energie lekker vrolijk. Dit is stiekem ook onze favoriete en beste optie. Is een leeuwenpak toch iets te heftig ga dan in een Oranje tuinbroek of als Supporter van Oranje.

 

Begin van de dag

Je hebt een goed ontbijt gehad, je outfit is goed en je hebt een fles water bij je. Je bent klaar voor plezier, gekte, saamhorigheid, foto’s en je vrienden. Begin met het doorzoeken van de rommelmarkten. Je kan zo goed in de stemming komen en je voorbereiden op de drukke straatfeestjes. Grote kans dat je wat koopjes tegenkomt en vergeet niet de prijs af te dingen!

 

De gekte overleven

Na de markt ga je even opladen op een terrasje. Door de wandeling langs de markt en de frisse lucht voel je je al veel beter. Op het terras bestel je een goede lunch en een isotonisch drankje.Deze drankjes bevatten koolhydraten die langzaam energie geven. Zo kan je opladen voor de rest van de dag en krijg je langzaam steeds wat meer energie!

 

Na het terras ben je klaar voor de echte drukte! Door de frisse lucht, het isotonisch drankje en de koopjes van de markt voel je je weer helemaal goed. Zorg er wel voor dat je af en toe een slok water neemt, anders kun je weer uitdrogen. Je voelt je langzamerhand alweer thuis in de drukte. Je maakt foto’s, video’s, danst polonaises met onbekenden en maakt de straat onveilig samen met je vrienden. Je beseft dat koningsnacht eigenlijk gewoon een goed begin is van koningsdag en je bent blij dat je uit je bed bent gekropen!

 

*SUPER TIP: Als je hebt gekozen voor een leeuwenpak zal je heel veel aandacht krijgen! Vraag daarom 1 euro per foto! Houd je nog wat over aan de dag!

Wil je verkleed, maar heb je totaal geen idee hoe? Bekijk ons complete assortiment aan oranje kleding!

 

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Deze website maakt gebruik van cookies Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Chat