e-Carnavalskleding

Klederdracht tijdens Oktoberfest

Door:Martijn
Klederdracht tijdens Oktoberfest

In de vele dagen die het festival telt zullen mensen van over de hele wereld naar de Theresienwiese in München trekken om literpullen bier te drinken en een geweldige tijd te beleven in hun Oktoberfest kleding!

Kledingregels

Bij dit mooie feest hoort natuurlijk de klederdracht in de vorm van de populaire dirndl en de praktische lederhose! Deze klederdracht wordt al generaties lang gedragen en daar hoort een bepaald niveau van respect bij betreffende deze kleding.

Het dragen van een dirndl

Voor de dames onder ons is leuk om eindelijk een mooie dirndl aan te trekken! Een paar tips om goed voor de dag te komen bij de oktoberfeesten. Een correcte outfit begint bij een blousje met een pofmouw die de schouders bedekt. Daarbij hoort een rok die in ieder geval tot op de knieën valt, het liefst iets langer. Voor schoeisel is het handig om schoenen aan te trekken waar u de hele dag op kunt lopen. Het terrein waar Oktoberfest wordt gehouden is groot. Hakken zijn leuk en vrouwelijk maar na een paar uur zijn uw voeten daar kapot van. Kies dan liever voor ballerina’s, ook vrouwelijk en daar kunt u de hele dag op rondlopen.

De strik van de dirndl

Het belangrijkste om op te letten is wel de strik van de dirndl. De plaats van de strik geeft namelijk aan wat uw relatiestatus is! Een strik aan de linkerkant geeft aan dat een vrouw single is, een strik aan de rechterkant dat een vrouw bezet is. Een strik op de achterkant? Deze vrouw is weduwe.

Het dragen van een lederhose

De mannen op oktoberfest dragen een Beierse lederhose. De meeste mannen hebben een wit over geblokt overhemd aan. Daarnaast dragen zij een lederhose. De meeste lederhosen zijn voorzien van bretels. Maak het af met wollen sokken en goede schoenen en u bent klaar voor een of meerdere dagen Oktoberfest plezier!

 

De mannen op oktoberfest dragen een Beierse lederhose. De meeste mannen hebben een wit over geblokt overhemd aan. Daarnaast dragen zij een lederhose. De meeste lederhosen zijn voorzien van bretels. Maak het af met wollen sokken, of wanneer je het echt lang uit wilt houden met sportcompressiekousen. Dan nog goede schoenen en u bent klaar voor een of meerdere dagen Oktoberfest plezier!

Veel plezier bij de Oktoberfeesten in München! 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat