e-Carnavalskleding

Het wilde westen van de Toppers

Door:Martijn
Het wilde westen van de Toppers

Het Wilde Westen is voor veel mensen de naam van een periode in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In de periode tussen 1865 en 1890 was er een gebied in de Verenigde Staten dat de naam Wilde Westen kreeg. Het is wel leuk om iets meer te weten over deze periode voordat je naar het feest van de Toppers 2017 gaat!

Vaak lijkt het alsof het Wilde Westen een lange periode in de Amerikaanse geschiedenis is geweest, terwijl het in werkelijkheid maar 25 luttele jaren heeft geduurd. De tijd van onrust in een land met indianen, cowboys, goudzoekers, bandieten en ontdekkingsreizigers heeft maar een korte periode geduurd. Toch heeft deze tijd meer dan genoeg inspiratie gegeven voor talloze boeken en films, waardoor iedereen nu weet wat het Wilde Westen was.

Veel bijzondere figuren uit het Wilde Westen kent iedereen wel bij naam, maar voor de rest hebben we geen idee wie het is. Dus laten we je kennis maken met drie bijzondere personen uit het Wilde Westen. En misschien haal je hier wel inspiratie uit voor je Toppers outfit!

Buffalo Bill, oftewel William Cody, verdiende zijn bijzondere bijnaam doordat hij de werkers van een grote spoorweg voorzag van bizonvlees. Na baantjes als huidenjager, stierenvanger, goudzoeker, ruiter en soldaat begon hij met zijn eigen “Buffalo Bill Wild West Show”. Deze show, die deed denken aan een circusattractie, reisde de hele wereld over. Veel mensen leerden toen de sensationele verhalen kennen van cowboys, indianen en schietende vrouwen.

Het Wilde Westen bespreken zonder een revolverheld te bespreken kan natuurlijk niet. En zo kennen we allemaal de naam Billy the Kid wel. Deze beruchte crimineel wordt verantwoordelijk gehouden voor 21 moorden. Vanaf 15-jarige leeftijd zwierf hij al stelend en moordend door het Wilde Westen heen. Tot drie keer toe is hij ontsnapt uit de gevangenis om op 21-jarige leeftijd te worden gepakt, waarbij zijn imposante leven eindigde.

Ondanks de daden die hij waarschijnlijk had begaan was hij heel geliefd onder de Spaanse bevolking in de plekken waar hij woonde. Het feit dat hij knap was, goed kon dansen en Spaans kon spreken hebben daar vast aan meegeholpen!

Een van de grootste en meest bekende schurken van het Westen moet wel Jesse James zijn. Jesse James begon als vrijschutter in de burgeroorlog. Toen hij daarna naar huis ging, bleek dat zijn moeder onder dwang haar land had moeten verkopen. Vervolgens ging hij achter de mannen aan die hier verantwoordelijk voor waren. Na jaren van moorden en bankovervallen werd hij uiteindelijk door leden van zijn eigen benden neergeschoten.

Laat je inspireren door deze verhalen waardoor je in cowboy, bandiet of bankovervaller stijl verkleed kan gaan naar de Toppers. Let wel op, speelgoed pistolen en andere nep wapens zijn niet toegestaan bij de Toppers 2017! In een grote Arena gaat het niet alleen om jouw veiligheid maar ook om de veiligheid van de andere bezoekers. Om chaos te voorkomen zijn daarom nep wapens niet toegestaan op het feestje.

Verkleden als je naar de Toppers gaat hoort bij het feest. Kies voor een glitter cowboyhoed of een glitter shirt als je niet per se van verkleden houdt. Wil je er wel vol voor gaan? Toppers kleding kan ook met een compleet cowboy pak of een saloon girl outfit.

We wensen jullie allemaal heel veel plezier bij de Toppers 2017!


Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat