e-Carnavalskleding

Genieten van motorracen bij de TT Assen 2017

Door:Maurice
Genieten van motorracen bij de TT Assen 2017

Tijdens dit weekend zullen alle Grand Prix klassen (Moto3, Moto2, MotoGP) hun beste beentje voorzetten.

Voordat de TT Assen race op zondag begint kunnen deelnemers zoals Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en Marc Marquez vechten om de beste startposities door middel van trainingsdagen en kwalificatieraces.  Deze trainingen en kwalificatierondes zijn op vrijdag en zaterdag te zien. Naast de Moto2, Moto3 en MotoGP wedstrijden wordt op zaterdag ook nog de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd en de Dutch Supersport 300 wedstrijd gehouden.

In de Dutch Supersport 300 trainingen en kwalificatierondes zal onder andere Joey Litjens deelnemen. Voor mensen die al langere tijd de TT Assen zal dit een bekende naam zijn. Litjens crashte in 2009 bij een race. Het zware zenuwletsel aan zijn rechterarm wat hij hierbij overhield zorgde ervoor dat zijn carrière, volgens de dokters, gelijk over was. Na jaren van intensieve revalidatie is het hem geluk om zijn de functies in zijn rechterarm weer terug te krijgen. Deze doorzetter is echt het bekijken waard!

Daarnaast is het uitkijken natuurlijk naar Valentino Rossi die dit jaar misschien opgaat voor zijn 10e TT Assen overwinning! In 1997 won hij zijn eerste wedstrijd op Nederlandse bodem met de wedstrijd voor 125cc. Waar hij de eerste jaren nog op een Aprilia reed, ruilde hij dit merk eerst in voor Honda en later voor Yamaha.

Op dit moment staat Rossi op de vijfde plek in het MotoGP klassement. Vorig weekend reed hij in de Gran Premi Monster Energy de Catalunya waar hij als achtste binnen kwam. ‘The Doctor’ Rossi was teleurgesteld over dit resultaat dat hij toeschrijft aan zijn motor. Als sinds het begin van dit seizoen heeft hij problemen met huidige model van zijn motor. Gelukkig introduceerde Yamaha afgelopen maandag, na de MotoGP van Catalonië, een nieuw chassis waarover Rossi zegt dat het beter bij hem past. Hopelijk betaalt dit zich uit in een beter race op de TT Assen!

Hoop jij ook dat Valentino Rossi een prachtig resultaat gaat behalen op de TT Assen, laat het dan zien door een geel shirt te dragen. Valentino Rossi’s fans heten ook wel het Yellow Team en bij iedere MotoGP race zie je een overvloed aan gele kleding én gele rookfakkels. Een geel t-shirt is natuurlijk een makkelijke keuze, maar denk eens out of the box en kies bijvoorbeeld voor een fluor gele party overall! Wil je écht opvallen, dan kun je ook voor deze gele second skin outfit gaan. Voor de vrouwelijke fans is er bijvoorbeeld een fluor gele legging, oftewel voor ieder wat wils!

 

Veel plezier op TT Assen! 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat