e-Carnavalskleding

De paashaas

Door:Martijn
De paashaas

Hoe leuk is het om zelf als paashaas verkleed te gaan. Daarom hebben we bij e-Carnavalskleding een prachtig paashaas pak in ons assortiment. Met het paashaaspak ben jij net een echte paashaas. Het paashaaspak kun je erg goed dragen tijdens het eieren zoeken in de tuin. Ook kun je er voor kiezen om een paashaas kostuum te dragen met Pasen.

Pasen in 2018

Pasen valt zoals ieder jaar op een zondag en op een maandag. Eerste paasdag is zondag 1 april, tweede paasdag is op maandag 2 april. Pasen valt altijd aan het begin van de lente en is onderdeel van de christelijke feesten. Pasen is een bekend verhaal dat aan kinderen verteld wordt. Namelijk het verhaal van het zoeken van de eieren. Door eieren te leggen of te verstoppen wordt Pasen extra leuk.Waar komt het verhaal van de paashaas vandaan?

Bijna 200 jaar geleden dook de paashaas voor het eerst op in Nederland. In Duitsland bestaat de paashaas al langer, sinds het jaar 1682. De paashaas is een verzonnen kinderritueel met een pedagogisch karakter. De paashaas geeft eigenlijk alleen eieren aan kinderen die zich goed gedragen. In Nederland heeft de paashaas een mandje waarin de eieren zitten. Dit zijn in deze tijd chocolade eieren. Kinderen wordt verteld dat de paashaas deze verstopt in huis of in de tuin. De traditie van de paashaas houden we vandaag de dag nog steeds aan. Pasen is een van de vele christelijke feesten die we in Nederland vieren.

Het eten tijdens Pasen

Het snoepgoed kan tijdens Pasen niet ontbreken. Je kunt hierbij denken aan een heerlijke chocolade paashaas. Je kunt kiezen voor een grote paashaas of een kleine paashaas. Je kunt ook een paashaas burger, paashaas taart, een paashaas brood maken of een paashaas eierkoek bakken. De vorm van een paashaas kun je bij veel gerechten toepassen. Laat je fantasie de vrije loop en pas de vorm van een paashaas overal toe.

Voor kinderen is er tijdens Pasen altijd genoeg te doen. Het is altijd leuk om eieren te schilderen. Het schilderen van een paasei doe je natuurlijk in een paashaas eierdop. Ook een paashaas kleurplaat inkleuren of een paashaas knutselen is een leuke activiteit voor de jongste kinderen.

De paashaas pakken bij e-Carnavalskleding

Bij e-Carnavalskleding verkopen we verschillende paashaas pakken. Zowel voor de grote paashaas als de kleine paashaas hebben wij zeer leuke paashaas pakken. We hebben paashaas pakken in verschillende leuke kleuren. Je kunt kiezen tussen een bruin, roze of wit paashaas pak. Met een uniek paashaas pak steel jij de show tijdens Pasen! Met ons ruime assortiment paashaas pakken zit er altijd een leuk paashaas pak voor jou bij.

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies Sluiten Meer info »
Chat