De feestavond Koningsnacht

Door:Martijn
De feestavond Koningsnacht

Met de meerderheid van het land die niet hoeft te werken de volgende dag is Koningsnacht een van de meest gezellige uitgaansavonden van het jaar. De viering van Koningsnacht is vaak een voorproefje op het echte feest Koningsdag.

Het lijkt erop dat het dit jaar een koude Koningsnacht gaat worden. Sommige mediaberichten zelfs dat de feestelijkheden op 26 en 27 april het moeten stellen met een lagere temperatuur dan afgelopen kerstdagen. Maar deze lagere temperaturen mogen zeker de pret niet drukken.

Koningsnacht 2017 lijkt elk jaar groter te worden, sommige dorpen en steden hebben zelfs niet genoeg aan Koningsnacht en Koningsdag. Nee, deze dorpen en steden hebben een hele feestweek verbonden aan Koningsdag.

Dat Koningsnacht een bijzondere feestnacht is voor veel gemeenten is wel duidelijk. Zo mogen in Leiden kroegen en cafés een uur langer openblijven, tot wel 02.00. Voor veel horecaondernemers zal dat zorgen voor hogere omzetten.

Bijna iedere grote stad biedt plek aan meerdere muziekfestivals, waarbij vaak op Koningsnacht al een voorproefje van wordt gegeven. Enkele hoogtepunten zijn THE LIFE I LIVE muziekfestival in Den Haag. Dit festival is een vervolg op de feestnacht die vroeger Koninginnenach werd genoemd. Dit was een gratis openluchtfestival dat vanaf 1989 werd gevierd.

Ook een evenement dat we aanraden is het Koningsnachtconcert in het concertgebouw in Amsterdam. Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt een stuk van singer-songwriter hit Patrick Watson. Verwacht geen klassieke muziek. Verwacht wel indie-pop, soulvolle folk en wat klassieke invloeden die samenvloeien tot een eclectisch geheel.

Om alle feestvierders veilig thuis te krijgen rijdt het openbaar vervoer op veel plaatsen vaker dan normaal. Dit zorgt ervoor dat de toestroom van bezoekers van en naar huis goed wordt geregeld. Check van tevoren de vertrektijden van het openbaar vervoer. Mocht je deze tijden niet gaan redden is het bestellen van een taxi geen onverstandig idee. Taxi’s zijn altijd druk op dagen als Koningsnacht.

Kleed je voor de komende Koningsnacht goed aan. Mocht je nog geen outfit hebben, kijk voor inspiratie op onze website. Niet alleen voor de koude temperatuur maar ook zeker om onderdeel uit te maken van de feestdrukte! Kies een mooie oranje trui, een pruik of zet je leukste kroon op om onze Koning Pils te eren!

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken cookies Sluiten Meer info »
Chat