e-Carnavalskleding

4 tips om van pasen een super feest te maken!

Door:Martijn
4 tips om van pasen een super feest te maken!

Rond deze feestdag staan de supermarkten vol met Paashazen en Paaseieren. Dit komt doordat in de Nederlandse traditie wordt verteld dat rond deze periode een haas met een mandje en eieren langskomt en eieren voor de kinderen verstopt. Dit komt door een mythologische oorsprong. De Germaanse weer godin Eostre, regelde jaarlijkse de lente, maar was voor het eerst een dag te laat. Snel zorgden ze ervoor dat het lente werd, maar een klein vogeltje was gewond door de vrieskou. Om haar fout te herstellen veranderde ze het vogeltje in een haas en alleen met Pasen kon het vogeltje eitjes leggen. Zo is de Paashaas tot stand gekomen. Pasen zoals we dat nu vieren is dus een combinatie van deze Germaanse traditie en de Christelijke traditie.

 

Dit feest, wat precies 40 dagen na de laatste dag van Carnaval gevierd wordt, vieren veel Nederlanders met een lekkere Paasbrunch. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen tijdens Pasen! Wij geven jou vier leuke tips om van jouw Paasdag of meerder Paasdagen een groot feest te maken! Pasen is zonde om over te slaan.

 

Tip 1: DIY (do it yourself)

Met Pasen beschilder je natuurlijk je eigen eieren, maar naast de kleurrijke eieren zijn er nog veel meer dingen die je zelfs kunt maken. Maak hier een middagvullend programma van en knutsel de mooiste Paasversiering voor bijvoorbeeld bij de brunch. Niets is gezelliger dan eten aan een mooi gedekte tafel met zelfgemaakte versiering. Versier bijvoorbeeld bordjes, bekers en leuke meeneemzakjes. En vergeet vooral niet jouw eieren te versieren. Ook dit kun je dit jaar op een andere manier doen. Ga niet alleen aan de slag met verf, maar ga ook voor papier, glitters, stickers en andere leuke knutselmaterialen.

 

 

Tip 2: Eieren verstoppen

Het leukste aan Pasen voor kinderen is het verstoppen en zoeken van Paaseieren. Van deze activiteit kan een middagvullend programma worden gemaakt. Ga zelf verkleed als Paashaas, met paashaas hoofd, oren en masker en verstop de eieren in de tuin. Je e kunt natuurlijk ook naar een andere plek gaan, zoals  het bos, de speeltuin of zelfs de duinen. Ga daarna samen met de kinderen lekker lunchen in een leuke strandtent of pannenkoekenhuis en maak van het eieren verstoppen een groot feest! Als je Paaseieren gaat verstoppen hebben we wel een paar tips voor je; tel de eieren vooraf zodat je zeker weet dat je alle eieren gevonden hebt. Verdeel de eieren daarnaast zo verspreid mogelijk, hierdoor hou je het overzicht en weet je waar de eieren liggen of in welk gebied de kinderen niet meer hoeven te zoeken.

 

 

Tip 3: Paasfeest

Omdat bij Pasen een extra vrije dag komt kijken, geven steeds meer mensen een Paasfeest. Pasen leent zich voor een leuk themafeest. Geef een themafeest in het thema Pasen! Naast verkleden als Paashaas, kun je tijdens dit leuke themafeest ook verkleed als wortel of kip. Daarnaast kun je als alles wat met de lente te maken verkleed gaan, bijvoorbeeld als een lammetje of mooie bloem . Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de schattige en Sexy Bunny verkleed kostuums. Een konijn mag dan wel net iets anders zijn dan een haas, maar konijnen worden vaak bij Pasen betrokken! De meeste mensen zullen het verschil tussen een Paashaas kostuum en konijnen pak niet kunnen zien.

 

 

Tip 4: Ga er op uit

Tijdens Pasen worden er door verschillende gemeenten, bedrijven en organisaties de leukste uitjes georganiseerd. Ga er samen met de kids op uit en bezoek een van onderstaande activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke toneelspelen, speurtochten en is het heel leuk om met je kids de lente te ontdekken. Ga pasgeboren lammetjes aaien en geef eendjes eten. Kinderen zijn dol op dieren en spelletjes en hoe makkelijk is het als dit voor je georganiseerd wordt! Zorg voor goede kleding of verkleed jouw kleintje als mini Paashaas of kuikentje en zorg voor een onvergetelijk dag!

 

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Deze website maakt gebruik van cookies Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Chat